Wat te doen bij overlijden

Als iemand thuis overlijdt belt u de huisarts (huisartsenpost). Het maakt niet uit op welk tijdstip, u kunt hen altijd bereiken. Indien het overlijden in een verzorgingshuis of ziekenhuis plaatsvindt zal dit vaak worden verzorgd door het verplegende personeel.
De (huis)arts komt zo snel mogelijk om de dood vast te stellen en maakt dan een officiƫle verklaring van overlijden op. (Indien de arts twijfelt aan een natuurlijke dood zal hij de gemeentelijke lijschouwer inschakelen).

Deze verklaring is noodzakelijk om aangifte te doen bij de burgerlijke stand in de plaats van overlijden. Zonder deze verklaring mogen wij als onderneming nog geen handelingen zoals verzorgen, overbrengen, etc. verrichten. Vervolgens kunt u de naaste familie op de hoogte stellen.

Dan belt u uitvaartverzorging H. Jobse. Vanaf het moment dat u contact heeft met onze uitvaartverzorging zullen wij u op persoonlijke wijze begeleiden.

Onze uitvaartverzorger bespreekt samen met u de wensen omtrent de uitvaart.
Er is voor de nabestaanden zoveel om aan te denken en er is zoveel te regelen. De uitvaartverzorger probeert in samenspraak met de nabestaanden dan ook zoveel mogelijk alle zorgen uit handen te nemen en regelt de uitvaart volgens de gemaakte afspraken.